Brugsanvisning

STARband er designet, så den er nem at give barnet på, og fremstillet i moderne, lette materialer så den er enkel at rengøre. Nedenstående er en vejledning for korrekt brug af STARband, der sikrer det bedst mulige resultat. Du er altid velkommen til at kontakte os direkte eller ved konsultation, hvis du har yderligere spørgsmål.

  1. Barnet bør bære STARband 23 timer i døgnet, og perioden bør optrappes gradvis ved brug over de første fem dage.
  2. Fra femte dag skal barnet bære ortosen i alt 23 timer i døgnet, dog aldrig mere end 12 timer ad gangen. Tag ortosen af mindst to gange om dagen for at kontrollere hovedbunden, vaske hår på barnet og for at rengøre ortosen. Etabler f.eks. en fast rutine hver morgen og aften. STARband må ikke bruges under badning eller ved svømning. Har fysioterapeut givet dig et træningsprogram, der skal styrke barnets nakkemuskler, skal du naturligvis tage ortosen af mens I udfører øvelserne.
  3. Rengør STARband-ortosen med isopropylalkohol, når du bader dit barn. Produktet irriterer ikke barnets hud. Gnid indersiden af STARband-ortosen med en klud fugtet med isopropylalkohol og brug en lille tandbørste til at komme ind i kanter og kroge. Læg derefter ortose med åbningen opad, så den kan tørre hurtigst muligt. Gerne i solen hvis vejret tillader det. Vask dit barns hår hver dag, altid med en mild parfumefri shampoo, da mange børn har en meget følsom hovedbund.
  4. Særligt de første par dage, hvor barnets hud skal vænne sig til STARband-ortosen, kan barnet svede usædvanligt meget. Tag ortosen af og tør barnets hoved og ortose med en tør klud og placer straks ortosen på barnet igen. Du må ikke bruge lotion eller pudder på hovedet eller i ortosen. Hvis der udvikler sig varmeudslæt i hovedbunden, skal du tale med din læge om behandling af dette udslæt.
  5. Tjek hovedbunden hver dag. Hvis der opstår røde trykmærker, der ikke forsvinder indenfor en time, skal du kontakte bandagisten. Årsagen til dette kan være, at hovedet er vokset, og ortosen skal justeres. I de første uger kan der dog også opstå rødmen og mindre hævelser i de områder, hvor hovedet begynder at tilpasse sig den nye form. Hvis du ser sådanne områder, skal du ændre mønsteret, så barnet bærer ortosen i fire sammenhængende timer, fulgt af to timer uden ortose. Ring dog altid til din bandagist, hvis du er i tvivl.
  6. Det er meget vigtigt, at alle der er i nær kontakt med dit barn er fortrolige med, hvordan de skal arbejde med STARband-ortosen.
  7. Kontroller STARband-ortosen jævnligt. Hvis der opstår uregelmæssigt slid, kan ortosen miste sin nøjagtige pasform. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at kontakte din bandagist, da der kan være behov for at justere ortosen.
  8. Ortosen må ikke bruges, hvis barnet har feber.
  9. Dette korte overskuelige tidsrum har ingen negativ indvirkning på det endelige resultat.