Hvordan kan jeg få ordineret en STARband-ortose til mit barn?

Der er flere måder:

  • Du kan enten henvende dig til din børnelæge og få den ordineret
  • Du kan også henvende dig til vores bandageri for en konsultation med vores lægekonsulent Hanne Hove DMSc. MD, Consultant of Pediatrics.
  • Når ortosen er ordineret, er det vigtigt, at vi udvikler et behandlingsprogram i samarbejde med lægen.

Dækker den offentlige sygeforsikring omkostninger til behandling med STARband-ortosen?

Den offentlige sygesiking dækker ikke denne ydelse, da ortosen regnes som et led i en behandling. Blandt private sygeforsikringsselskaber dækker nogle helt eller delvist. Vær dog opmærksom på, at sagsbehandlingsforløbet i forsikringsselskaberne ofte er langvarigt og forsinker indsatsen og behandlingen med ortosen.

Hvor hurtigt kan man se resultater?

Dette er naturligvis individuelt og varierer fra barn til barn. Selvom der opnås gode resultater efter bare få ugers brug, er det imidlertid vigtigt, at behandling med ortose fastholdes i hele den aftalte periode for at opnå det bedst mulige varige resultat. Det er også vigtigt at overholde de aftalte kontroltider til eventuel finjustering af ortosen.

Er STARband ubehagelig for barnet?

Barnet vænner sig meget hurtigt til at bære STARband-ortose, men den kan føles varm de første dage, hvor huden skal tilpasse sig til at være lukket inde i ortosen i længere tid.

Hvordan rengør man STARband-ortosen?

STARband-ortosen renses med en blød klud eller tandbørste og isopropylalkohol fra apoteket. Til tider kan der forekomme en ubehagelig lugt fra hovedbunden, men dette kan undgåes ved daglig hårvask med en mild børneshampoo. Et par gange om dagen kan man desuden tage STARband af i et par minutter for at tørre barnets hår.

Hvornår afsluttes behandlingen med STARband-ortosen?

Beslutningen bør tages i fællesskab af forældre, den behandlende læge og bandagisten. Behandlingen kan stoppes, når der er opnået god symmetrisk form, og der ikke er faktorer, der vil have indvirkning på dette resultat. Behandlingsforløbet bringes desuden til ophør, hvis ortosen er for lille og ikke kan justeres.

Er der behov for mere end en STARband-ortose til behandlingen?

I de fleste tilfælde er der kun brug for en ortose. Ved moderat til svær Plagiocephaly er det dog muligt, at ortosen bliver for lille, inden behandlingen er afsluttet. I sådanne tilfælde vil den behandlende læge, bandagisten og forældrene sammen beslutte, om der er behov for en ny ortose. Hver ny ortose kræver ny produktion og betaling.

Er det nødvendigt at påregne opfølgende konsultationer?

I behandlingsperioden vil der være regelmæssige konsultationer til opfølgning og justering af ortosen. Det er desuden nødvendigt, at du selv henvender dig til bandagisten, hvis du mener, STARband-ortosen ikke sidder korrekt, eller hvis barnet har tilvænningsproblemer.

Er STARband-ortosen et sikkert hjælpemiddel?

Ja. STARband-ortosen fremstilles efter scanningen af Orthomerica Products Inc., og den færdige ortose er CE-mærket.

Er STARscanneren sikker?

Ja. Processen tager omkring to sekunder og er helt ufarlig for barn og forældre. STARscanneren består af fire lav-intensitetslasere, som man kender dem fra eksempelvis supermarkeder. Fire kameraer på hver side filmer desuden scanningen af barnet og registrerer den i scannerens software. STARscanner er CE-mærket .